Hogyan kell lefagyasztani a paradicsomot

A paradicsomkonzervek időtálló éléskamra-hősök, és számos legkedveltebb receptünk alapját képezik. Vásárolhatsz paradicsomkonzervet az élelmiszerboltban, de elkészítheted a saját változatodat is. Ha friss paradicsomfelesleggel találja magát szemben, fontolja meg a tartósítást, hogy egész évben élvezhesse a friss nyári paradicsom ízét. Itt leírtuk, hogyan fagyaszthatja le a paradicsomot, egészben és zúzottan egyaránt, hogy csökkentse az élelmiszer-pazarlást, és bármikor élvezhesse a paradicsomot a csúcson, amikor csak kedve tartja. Higgye el nekünk: a téli énje meg fogja hálálni!

Hogyan fagyasztható le az egész paradicsom

Javasoljuk, hogy a paradicsomot lefagyasztás előtt blansírozza és hámozza meg, hogy később megkímélje magát egy kis gondtól. Egy kis „X” bemetszés a blansírozás előtt megkönnyíti a hámozás folyamatát.

  • Egy kis késsel távolítsa el a tiszta paradicsom szárát, és vágjon egy kis „X”-et a paradicsom héjába. (Az ‘X’ biztosítja, hogy a héj könnyen lehámozható legyen).
  • Forraljon fel egy fazék vizet.
  • Az előkészített paradicsomokat rövid időre tegye a forrásban lévő vízbe (körülbelül 30 másodperc elég lesz), majd szűrje le őket, és merítse őket jégfürdőbe.
  • Amikor a paradicsomok már eléggé lehűltek ahhoz, hogy kezelni lehessen őket, távolítsa el a héjukat.
  • A meghámozott paradicsomokat egy rétegben terítsük el egy tepsiben, és fagyasszuk le 2-3 órán keresztül.
  • Ezután tegye át a paradicsomokat egy légmentesen záródó élelmiszertároló edénybe, és tegye vissza a fagyasztóba.

Hogyan kell lefagyasztani a paradicsomot

Hogyan fagyasszuk le a zúzott paradicsomot

A zúzott paradicsom olyan sokoldalúan felhasználható alapanyag, amelyet könnyű elkészíteni és lefagyasztani saját magunknak.

  • Egy kis késsel távolítsa el a tiszta paradicsomok szárát, és vágjon egy kis „X”-et a paradicsom héjába. (Az „X” biztosítja, hogy a héj könnyen lehúzható legyen).
  • Forraljon fel egy fazék vizet.
  • Az előkészített paradicsomokat rövid időre tegye a forrásban lévő vízbe (körülbelül 30 másodperc elég lesz), majd szűrje le őket, és merítse őket jégfürdőbe.
  • Amikor a paradicsomok már eléggé lehűltek ahhoz, hogy kezelni lehessen őket, távolítsa el a héjukat.
  • A paradicsomokat kézzel, vagy konyhai robotgépben, illetve turmixgépben összetörjük, attól függően, hogy milyen állagú paradicsomot szeretnénk.
  • Tegye a zúzott paradicsomot egy légmentesen záródó, fagyasztásra alkalmas edénybe, és tegye a fagyasztóba.

Meddig tartható el a fagyasztott paradicsom?

A fagyasztott paradicsom, függetlenül attól, hogy egészben vagy zúzottan fagyasztották le, hat-nyolc hónapon belül fogyasztható el. Ha lefagyasztja a paradicsomot, címkézze fel a tárolóedényt, hogy tudja, mikorra kell elfogyasztania.

Le kell blansírozni a paradicsomot fagyasztás előtt?

Nem, nem kell blansírozni a paradicsomot fagyasztás előtt, feltéve, hogy nem zavarja a paradicsom héja.

Hogyan használhatom fel a fagyasztott paradicsomot?

A paradicsom állaga a fagyasztóban jelentősen megváltozik, ezért a fagyasztott paradicsomot inkább levesekbe, mártásokba és párolt ételekbe főzze, mintsem nyersen tálalja. A fagyasztott paradicsom felhasználásához vagy egy éjszakán át a hűtőszekrényben, vagy néhány órán át szobahőmérsékleten felolvasztja, vagy egyenesen a főzni kívánt edénybe vagy serpenyőbe dobja. Próbálja ki a fagyasztott paradicsomot olyan receptekben, mint a Skillet polenta krémes paradicsomszósszal, az Olasz sült tojás paradicsomszósszal és a Skillet spenótos lasagne.

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.