Hogyan kell tárolni a hagymát, hogy ne bűzölögjön a hűtőszekrényben

A hagyma világszerte megtalálható a sós receptekben, és nem véletlenül. Kemény, bőségesen termő növényből származik, így mindenütt jelen van, megfizethető, és páratlan ízalapot kínál, amely mélységet ad az ételeknek. És bár büdös leheletet okozhat, a hagyma sokoldalúságával nehéz felvenni a versenyt – ízletes leves, mártogatós, burgerbetét és még sok minden más.

Ezzel együtt a hagymának csípős, néha nyomasztó illata van, különösen nyersen, és különösen akkor, ha megromlik. Ha nem tudod, hogyan kell megfelelően tárolni a hagymát, fennáll a veszélye, hogy gyorsabban megromlik, ami erőteljes, büdös aromát eredményez. Olvassa tovább tippjeinket, hogyan tárolja ezt a mindenütt jelenlévő zöldséget, hogy bűz nélkül élvezhesse édes földiességét.

Hogyan tároljunk egész hagymát

Az egész hagymának nem kell a hűtőszekrénybe kerülnie – sőt, valójában nem is jó hely a tárolására. A hűtőszekrény hideg és párás környezet, ami miatt a hagyma megpuhulhat és megromolhat. A legjobb hely az egész hagymák tárolására egy sötét, hűvös, száraz és jól szellőző hely. Egy konyhaszekrényben elhelyezett lyukas kosár vagy tárolóedény minden szempontból megfelel, és ideális hely a hagyma tárolására.

Hogyan kell tárolni a hagymát, hogy ne bűzölögjön a hűtőszekrényben

Amikor az élelmiszerboltban a hagymát választja, mindenképpen tapogassa meg, mielőtt beteszi a kosárba. Kerülje a sérült, puha foltokkal rendelkező hagymát; nem lesz olyan friss ízű, és nem is tart olyan sokáig. Amikor hazaviszi a hagymát, ne essen kísértésbe, hogy később megspóroljon magának egy lépést, és meghámozza, mivel a héj védi és megőrzi a belsejét.

Ha megfogadja ezeket a tanácsokat, meg fog lepődni, hogy az egész hagyma milyen sokáig marad friss a konyhájában, és bármikor felhasználhatja.

Hogyan tároljuk a vágott vagy apróra vágott hagymát

A felesleges vágott vagy apróra vágott hagymát légmentesen záródó edényben vagy műanyag zacskóban tárolhatja a hűtőszekrényben, de ügyeljen arra, hogy öt-hét napon belül felhasználja. Minél tovább áll benne a hagyma, annál erősebb szaga lesz, és nem szeretné, ha a hűtőszekrénye bűzlene a hagymától, átitatva minden mást, ami benne van. Egy másik lehetőség, hogy követi az alábbi tanácsokat, és lefagyasztja a megmaradt hagymát, ami távol tartja az illatot, és hosszabb ideig megőrzi azt.

Le lehet fagyasztani a hagymát?

Egész hagymát nem ajánljuk fagyasztani, mert nagyon megkeményedik, és nem olvad ki jól, de az apróra vágott hagyma fagyasztását feltétlenül támogatjuk. Valójában, ha egy recept egy fél hagymát igényel, vágja fel az egészet. Amit nem használsz fel, dobd bele egy légmentesen záródó műanyag zacskóba, ügyelve arra, hogy a lehető legtöbb levegőt kipréseld belőle, majd zárd le, és tedd a fagyasztóba.

Vagy ha egy nagy zacskó hagymát vásároltál, és tudod, hogy nem fogod az összeset felhasználni, mielőtt megromlana, akkor vágj fel egy csomót belőle, csak a fagyasztóba! Meg fogja köszönni magának, amikor legközelebb levest vagy pörköltet készít, és rengeteg előre felaprított hagymája lesz készenlétben. Javasoljuk, hogy a hagymás zacskóit dátummal lássa el a jövőben, de akár hat hónapig is elállnak, így nem lesz nehéz felhasználni őket, mielőtt megromlanának.

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.