Hogyan tároljuk a brokkolit, hogy zöld és ropogós maradjon

Hogyan tároljuk a brokkolit, hogy zöld és ropogós maradjon

A brokkoli az egyik legnépszerűbb keresztesvirágú zöldség. Tele van rostokkal és vitaminokkal, a brokkoli komolyan jót tesz neked. Emellett nagyszerű példája az egészséges ételeknek, amelyeknek remek az íze. A brokkolit lehet sütni, sütni, főzni, párolni, blansírozni, sőt még levegőn is megsütheti, így szuper sokoldalúan felhasználható alapanyag, amit kéznél tarthat.

Az egyetlen probléma? A brokkoli napjai meg vannak számlálva. Amikor az élénkzöld árnyalat sárgára vagy barnára fakul, akkor tudod, hogy a brokkoli megromlott. Ahhoz, hogy a brokkoli a lehető leghosszabb ideig éljen, válasszon bölcsen a boltban. Keresse az egyenletesen zöld és szorosan csomagolt virágokat, amelyek nem rendelkeznek feltűnő szaggal, elszíneződéssel vagy puhasággal. Ha friss brokkolit vásárol, és megfelelően tárolja, akár öt napig is eláll a hűtőben, ami több termény elfogyasztására csábít, és csökkenti az élelmiszerpazarlást.

Hogyan kell az egész brokkolit tárolni

A friss brokkolit hűtőszekrényben kell tárolni. Ha van egy ropogtatóláda a hűtőszekrényben, az a megfelelő hely a tárolására.

Fontos, hogy ne zsúfolja össze a brokkolit. Szereti, ha van egy kis légtér, ezért próbálja meg nem túl szorosan becsomagolni a terménytasakba, vagy ne tegye egy zsúfolt fiókba sok más zöldséggel és gyümölccsel együtt. Miért? A brokkoli érzékeny az etiléngázra. Ha a brokkolit szűk helyre szorítjuk, az felgyorsíthatja a friss zöldség lebontásának folyamatát, és így gyorsabban megromlik.

Ha a brokkoli nedves a boltból, vagy ha leöblítetted, győződj meg róla, hogy a hűtés előtt teljesen száraz. Ezután a tiszta, száraz brokkolit lazán helyezze a mellékelt műanyag zacskóba – papírtörlővel vagy anélkül, hogy felszívja a felesleges nedvességet. Végül rejtse el a ropogtatóládába vagy a hűtőszekrény hátsó részébe, ahol hűvös marad, és ahol van egy kis levegőhöz juthat.

A friss, egész brokkolit üvegedényben vagy befőttesüvegben is tárolhatja. Miután leöblítette és megszárította a brokkoli fejét, töltsön meg egy poharat vagy befőttesüveget egy hüvelyknyi vízzel.
Helyezze a brokkoli szárát az üvegbe, és tegye az egészet a hűtőbe. Persze, úgy fog kinézni, mintha egy csokor brokkoli lenne a hűtőben, de ez a megoldás hidratáltan tartja a szárat, ami ropogósan tartja a brokkolit. A vizet azonban minden nap ki kell cserélned, és ha akarod, lazán letakarhatod a fejet egy műanyag zacskóval.

Hogyan tároljuk a vágott brokkolit

A zöldségfélék megmosása, szárítása és feldarabolása a nagy bevásárlást követően egy időspórolós étkezési előkészítő hack, aminek mindannyian hasznát vehetnénk. A vágott brokkoli tárolásához először is alaposan mossuk meg és szárítsuk meg. Helyezzen egy papírtörlőt egy üvegtartály aljára, hogy felszívja a felesleges nedvességet, és töltse meg azt a feldarabolt brokkolidarabokkal. Fedje le a tartályt, és tegye az egészet a hűtőszekrénybe, hogy hideg maradjon. A feldarabolt brokkolit légmentesen záródó élelmiszer-tárolóedényben, például befőttesüvegben is tárolhatja. Így tárolva a brokkoli körülbelül két-három napig eláll.

Hogyan kell lefagyasztani a brokkolit

Ha tudja, hogy nem fogja felhasználni az egész vagy vágott brokkolit, mielőtt megromlik, lefagyaszthatja. A darabolt brokkolit könnyebb lefagyasztani, ezért ha még nem vágta fel, akkor vágja fel a brokkolit apró virágokra. Bélelj ki egy sütőlemezt sütőpapírral, és egy rétegben tedd rá a brokkolidarabokat. Tegye az egészet a fagyasztóba, amíg a darabok meg nem fagynak – körülbelül egy-két órán át. Ezután vegye ki a tálcát, és tegye át a brokkolidarabokat egy fagyasztásra alkalmas tárolóedénybe vagy zacskóba, ahol körülbelül egy évig eláll.

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.