Hogyan tároljuk a szőlőt, hogy szilárd és friss maradjon

Hogyan tároljuk a szőlőt, hogy szilárd és friss maradjon

Fajtától függetlenül a szőlő finom nassolnivaló, különösen, ha egy gyönyörű felvágottdeszkán van elterítve (természetesen folyékony formában is finom, ha érti, mire gondolok). De a szőlő történetesen drágább termék is, és elég gyorsan megromolhat, ha nem megfelelően tároljuk. A tökéletes szőlőfürtöt is nehéz lehet leszedni, mivel olyan szorosan egymás mellett vannak.

Mégis van néhány dolog, amire érdemes odafigyelni, amikor az élelmiszerboltban vizsgáljuk a szőlőt. Mindig fontos, hogy meggyőződjünk arról, hogy a szőlőszemek szilárdak, tömörek és a szárhoz tapadnak. Ha olyan zacskót veszel, amelynek alján laza szőlőszemek gurulnak, az jó jel arra, hogy hamarabb megromolhat. És bár ez közismertnek tűnhet, a penészes, vizes és a száránál fonnyadt szőlőt is kerülni kell. Ha azonban fehéres bevonatot látsz egy fürt szőlőn, az teljesen rendben van. Ezt „virágzásnak” hívják, ami egy természetesen előforduló anyag, amely megvédi a szőlőt a nedvességveszteségtől.

Most, hogy már tudja, hogyan válasszon ki egy kiváló fürtöt, olvasson tovább, és talál tippeket a szőlő tárolására, hogy hetekig élvezhesse.

Hogyan tároljuk az egész szőlőt

Előfordult már, hogy besétáltál valakinek a konyhájába, és észrevettél egy nagy, gyönyörű tál szőlőt a pulton? Bár a szőlő így tárolva praktikusan elkapkodható, de a szőlő így veszíti el leggyorsabban nedvességét és ropogósságát.

Ehelyett az egész szőlőt meg kell mosni, szárazra kell tapogatni, majd egy jól szellőző edényben, a hűtőszekrény ropogós fiókjában kell tárolni. Így akár három hétig is eláll. Kerülje, hogy légmentesen záródó edénybe vagy műanyag zacskóba tegye őket, mivel ez megakadályozza a levegő keringését. Az egész szőlőt abban a zacskóban is tarthatja, amelyben érkezett, ha nincs megfelelő élelmiszertároló edénye.


Hogyan tároljuk a vágott szőlőt

Ha megmaradt feldarabolt szőlője, még nem kell kidobnia! A felvágott szőlő légmentesen záródó edényben a hűtőszekrényben akár 48 órán át is tárolható. Ha azt veszi észre, hogy a szélei kezdenek kiszáradni és megbarnulni, az sem baj – még mindig nyugodtan fogyasztható.

A megmaradt vágott szőlőt joghurt vagy zabpehely tetejére, vagy harapnivalónak használhatja.

Le lehet fagyasztani a szőlőt?

Igen, a szőlő lefagyasztható. És ha még sosem ettél fagyasztott szőlőt, mire vársz még?! Olyan gyors és finom nassolnivaló vagy desszert lehet belőle – gyakorlatilag olyan, mint egy teljesen természetes, harapható méretű fagyasztott pop.

A fagyasztáshoz egyszerűen öblítse le és szárítsa meg a szőlőt, majd terítse ki egy kibélelt tepsibe. Tegye őket a fagyasztóba néhány órára vagy egy éjszakára, és ha már megfagyott, tegye őket egy tárolóedénybe, hogy könnyen hozzáférhetőek legyenek. Csak arra ügyeljünk, hogy a szőlő ne csomósodjon össze a tepsiben, különben össze fog fagyni (ami szerintem nem a legrosszabb dolog). Ha különösen díszesnek érzi magát, a fagyasztott szőlőt durva cukorban is megforgathatja, hogy extra édességet adjon neki. Csak arra ügyelj, hogy azonnal fogyaszd el őket!

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.