Hogyan kapja az alma a fényét?

Minden gyümölcs és zöldség természetes, matt viaszos bevonatot képez, amely a külvilággal szemben gátat képez. Ez a hámréteg segít megtartani a nedvességet a gyümölcs belsejében, és távol tartja a környezetből származó vizet.

De ezt a viaszos bevonatot nem találod meg a szupermarketben vásárolt terményeken. Amikor a gyártók megmossák a gyümölcsöket és zöldségeket, hogy eltávolítsák a szennyeződéseket, a természetes, matt hámréteget is eltávolítják. Néhány gyümölcs, például az alma azonban új, fényes viaszbevonatot kap. A kozmetikumok kulcsfontosságúak az eladók számára, akik azt állítják, hogy a fényes almák vonzóbbak a vásárlók számára, mint a mattak. Az új viaszbevonat a kutikula szerepét is betölti, mivel minimálisra csökkenti az almák nedvességveszteségét.

Hogyan kapja az alma a fényét?
A gyártók gondosan őrzik e bevonatok kémiai összetételét, de azt tudjuk, hogy nagyon hasonlítanak a cukorkák, például a Skittles édes bevonatához. A brazil pálmafák leveleiből származó carnauba (car-NAH-buh) viasz az almafeldolgozó üzemek kedvence. A brazíliai mezőgazdasági munkások a pálmalevelekről verik le a carnaubaviaszt, mielőtt finomítják és fehérítik. A carnaubaviasz egy összetett keverék, amely magasfényű csillogást kölcsönöz a mézes chipsek és a granny smith-ek felületének.

A gyártók az almák bevonásához a természetben előforduló, sellak nevű gyantát is használják. Ne aggódjon: ez a sellak más, mint az ön által valószínűleg ismert műanyag sellak. Ez a sellak a lakkbogár váladékából származik. A munkások a viaszt azokról a fákról szedik le, ahol a bogár lerakja. Ezután megtisztítják és megszárítják.

Az élelmiszer-ellenőrök gyorsan biztosítják a fogyasztókat, hogy ezek a viaszos bevonatok teljesen biztonságosak. Amikor legközelebb beleharap egy almába, vizsgálja meg, és döntse el, hogy viaszos bevonattal lakkozták-e be.

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.