Tisztítsa meg a falakat

Egy nagy cellulózszivacs és néhány csepp enyhe mosogatószerrel kevert vízoldat segítségével tisztítsa meg a falakat, hogy eltávolítsa a port, a szennyeződéseket és a zsírt.

Ragassza le a szegélyeket

Használjon kék festőszalagot (nem maszkolószalagot), hogy megvédje azokat a területeket, amelyekre nem szeretné, hogy a festék ráfusson, például a díszléceket, kilincseket, ablakkereteket és ajtókereteket. Futtasson hosszú szalagcsíkokat közvetlenül e területek külső szélein belülre. (A szalag külső széleinek pontosan ott kell elhelyezkedniük, ahol a fal és a díszléc találkozik, így fedve a díszléc azon részeit, amelyeket a festőhenger vagy ecset festés közben érhet).

Öntse az alapozót egy tálcába

Öntsön bele annyit, hogy a tálca alja felé majdnem kitöltse a mélyedést anélkül, hogy a tálca szögletes részét, ahol a bordák vannak, befedné.

Fesse az alapozót a falra

Mártsa a hengerét az alapozóba, és görgesse azt néhányszor előre-hátra a tálca bordáin, hogy eltávolítsa a felesleget, és megakadályozza a csöpögést. Ügyeljen arra, hogy a henger egyenletesen legyen bevonva. Futtassa a hengerrel fel és le a fal egy szakaszán, és addig vigye fel az alapozót, amíg a falszakasz teljesen be van festve. Folytassa, amíg a fala teljesen be lesz festve, szükség szerint újra felhordva az alapozót a hengerre.

Tipp: Kövesse a gyártó száradási utasításait, amelyeket a dobozon talál, hogy megbizonyosodjon arról, hogy az alapozó teljesen megszáradt, mielőtt felhordaná a festéket.

Ecsettel ott, ahol nem lehet görgővel festeni

Ecsetelje a festéket a szegélyek körül és a falak sarkaiban, ahol a henger nem ér el, egy ferde ecsettel. Az ablakoktól, ajtóktól és díszlécektől 5 – 10 cmre nyúljon ki.

Kenje fel a festéket „W” alakban

Öntsön bele annyit, hogy a tálca alja felé majdnem kitöltse a mélyedést anélkül, hogy a tálca szögletes részét, ahol a bordák vannak, befedné.

Tipp: Fontolja meg egy hosszabbító rúd használatát, még a falakon is, hogy könnyebben újratölthesse a festőhengerét, és gyorsabban fedje be a falat.

Tudja, mikor szárad meg a festék

A különböző festékfajták különböző sebességgel száradnak – és tapintásra száraznak érződnek, mielőtt készen állnának arra, hogy még egy réteggel több festéket tegyen rájuk. A latex alapú festék körülbelül egy óra múlva érződik száraznak, és négy óra múlva készen áll a második rétegre. Az olajalapú festéknek hat órára van szüksége ahhoz, hogy száraznak érezze, és egy napot kell várnia a második réteg felvitelével.

Távolítsa el a festőszalagot

Húzza le a festőszalagot, amíg a festék még nedves, hogy véletlenül se távolítsa el vele együtt a megszáradt festéket.

hogy kell falat festeni

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.