Hogyan lehet megszabadulni a gyümölcslégyektől

Bármilyen, az otthonába bejutó és fertőzést okozó bogár komoly problémává válhat. Bár mindig praktikus, ha vannak otthon rovarölő kütyük, a gyümölcslegyek ellen trükkös a küzdelem. A gyümölcslegyek a semmiből jönnek, és gyorsabban tönkretesznek egy finom ételt, mint bármi más. Megszabadulni tőlük azonban közel sem olyan rejtélyes, mint az, hogy honnan jönnek. Ha ismeri az életciklusukat és azt, hogy mi vonzza őket, akkor a gyümölcslegyeket kordában tarthatja.

Hogyan szabadulhat meg egyszer és mindenkorra a gyümölcslegyektől?

A gyümölcslegyeket még azelőtt kell kezelni, mielőtt elszabadulnának. Számos kiváló módszer létezik annak biztosítására, hogy a gyümölcslegyek ne térjenek vissza, illetve ne éljenek elég sokáig ahhoz, hogy befejezzék életciklusukat. A gyümölcslegyektől való megszabadulás leggyorsabb módja a kétirányú megközelítés. Meg kell fognia a kifejlett legyeket, hogy megakadályozza, hogy tovább fertőzzék otthonát. Ezután meg kell szabadulnia az esetlegesen meglévő tojásoktól. Ha a gyümölcslégy életciklusának mindkét ágáról gondoskodik – nem csak a felnőttek csapdázásával -, biztosíthatja, hogy megszabadul a legyektől, és végleg távol tartja őket.

Először is keresse meg a raj forrását, és távolítsa el azt. Ez lehet a pulton lévő étel vagy egy piszkos lefolyó. Tisztítsa meg és tisztítsa meg azt a helyet, ahonnan a raj látszólag érkezik, és állítsa a csapdát a lehető legközelebb ehhez a területhez. Ez biztosítja, hogy a lehető leghatékonyabban távolítsa el őket. Íme néhány a legjobb módszerek közül, amelyekkel megszabadulhat a gyümölcslegyektől otthonában, és távol tarthatja őket.

Hogyan lehet megszabadulni a gyümölcslégyektől

Hogyan szabaduljon meg a gyümölcslegyektől előre elkészített csapdával

Az egyik legegyszerűbb dolog, amit tehet, hogy vásárol egy előre elkészített csapdát egy nagy dobozos boltban. Ez a pulton élhet, és egy ideig csapdába ejtheti a gyümölcslegyeket, mielőtt cserélni kellene. Így még akkor is képes leszel csökkenteni a fertőzöttséget, ha néha elfelejted megenni az összes gyümölcsöt.

Hogyan szabadulj meg a gyümölcslegyektől ecettel

Ha az előre gyártott csapdák nem az önök kedvencei, elmondjuk, hogyan szabadulhat meg a gyümölcslegyektől természetes úton. Az édes illatú, erjesztett ecet remekül vonzza a gyümölcslegyeket. Az ecetes csapda elkészítéséhez szükséged lesz:

  • Almaecet
  • Mosogatószappan
  • Egy üvegedény
  • Kis lyukakkal ellátott fedél

Tegyen körülbelül 1/4 csésze almaecetet az üveg aljára. Nyomj egy kis mosogatószert az ecetbe, hogy a legyek nehezebben tudjanak kiszabadulni. Csavarja rá a fedelet az üvegre, és helyezze azt a légyraj forrásának közelébe. A legyeket vonzani fogja az ecet szaga, de nem fognak tudni kijutni.

Hogyan szabaduljunk meg a gyümölcslegyektől a növényekben

A növények a nedves talaj miatt nagy mértékben vonzzák a gyümölcslegyeket. Ha vigyázol, hogy ne öntözd túl, az jó kezdet lehet, de néha ennél többre van szükséged. Ahhoz, hogy segítsen megszabadulni a gyümölcslegyektől a növényekben, szükséged lesz rá:

  • Egy kis sekély tál
  • Almaecet vagy óbor
  • Szappan

Tegyen egy kevés almaecetet vagy bort, hogy az edény alját ellepje. Tegyen néhány csepp mosogatószert az ecetbe, és helyezze az edényt közvetlenül a növény talajára. Ha nincs hely, helyezze az edényt a növény mellé.

Egy szórófejes flakonba is hígíthat némi ecetet és vizet, és hetente egyszer permetezheti be a talajt, hogy elriassza a legyeket a tojásrakástól.

Hogyan szabaduljunk meg a gyümölcslegyektől lusta módon?

Ha van egy kis maradék borod vagy söröd, egyszerűen hagyd az üveget a pulton. Tegyen néhány csepp mosogatószert a maradék folyadékba, hogy megakadályozza a legyek kiszabadulását. A palack természetes lejtése is segít megakadályozni a menekülést. Ez egy gyors és piszkos módja lehet a folyamat megkezdésének, amíg nem készít hivatalos csapdát, vagy nem vásárol valamit.

A csapdák hibaelhárítása

Ha úgy tűnik, hogy a csapdái nem működnek, ennek több oka is lehet.

Van valami vonzóbb a közelben – Ha még mindig ott van az édes, csábító erjedő gyümölcs a pulton, az ecetes csapdája nem fog senkit sem becsapni.
Túl nagyok a fedelén lévő lyukak – Ha a legyek a lyuk peremén lóghatnak, vagy egy kicsit belerepülhetnek az üvegbe, akkor még mindig képesek lehetnek elmenekülni. Csökkentse a lyukakat.
Nem érzik a csapda szagát – A túl szoros befőttesüveg lezárása megakadályozza, hogy a legyek észrevegyék a csapdát. Hagyja a csapdát lélegezni, ha nyitva hagyja, vagy próbáljon ki egy másik tetejét. Egy kis lyukas műanyag fólia vagy egy kúp alakú papír segíthet.
Mi okozza a gyümölcslegyeket a házban?
Vizsgálja meg, hogy miért kerülhetnek be a házba gyümölcslegyek. Úgy tűnhet, hogy a semmiből bukkannak fel, de ennek tudományosan megalapozott oka van. Vonzzák őket az erjedő, nedves körülmények, például az a gyümölcs, amit elhanyagoltál a pulton, vagy egy olyan lefolyó, amelyre nem fordítottak túl sok figyelmet. Egyetlen légy körülbelül 500 tojást tud lerakni egy darab gyümölcsre, amely el van rejtve a szemed elől. Onnan a tojástól a szaporodóképes felnőtt egyedig tartó rövid életciklusa olyan helyzetbe hozhatja Önt, amely gyorsan kicsúszik a kezéből.

Menjen végig otthonán, és keresse meg azokat a helyeket, ahol összegyűlik a nedvesség, vagy ahol az ételek megülnek – gondoljon a felmosórongyára, amely nem szárad meg jól, vagy akár a szemetesre. Takarítsa ki ezeket a területeket (és egye meg a gyümölcsöt!), és máris előrébb járhat.

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.