Hogyan kell díszíteni a karácsonyfát

Mű vagy valódi?

Az első döntés, amit meg kell hoznia, amikor eljön az ideje, hogy karácsonyfát állítson fel otthonában, az az, hogy a fa mű vagy valódi legyen. A valódi (vagy „élő”) fák teljes karácsonyi élményt nyújtanak. Ha elutazik, hogy kiválasszon egyet a helyi piacon, az nagyszerű módja annak, hogy éves, emlékezetes hagyományt teremtsen, és támogassa a helyi fatermelőket, és ha már otthonában van, az igazi fák olyan fás fenyőillatot árasztanak, amely mindenkit ünnepi hangulatba hoz.

Az igazi fák karbantartása azonban több munkát is jelent, és csak egy szezont bírnak ki, így minden évben cserére van szükség. A műkarácsonyfák viszont nagyon kevés karbantartást igényelnek, és évről évre használhatók. Végső soron a valódi és a műfenyők mindegyike rendelkezik előnyökkel és hátrányokkal, és a kettő közötti döntés a személyes preferenciák függvénye.

Hová tegye a fát

Miután megvásárolta a fát, el kell döntenie, hogy melyik a legjobb hely az otthonában. Ideális esetben a fa jól látható helyre kerüljön, ahol nagyszerű természetes megvilágítás és magas mennyezet van. Egyetlen elakadt ág az egészet felboríthatja, ezért ha kisgyermekei vagy energikus háziállatai vannak, nagyon fontolja meg, hogy a fát egy sarokba dugja.

Lehet, hogy némi átrendezést igényel a bútorok között, de próbálja meg úgy elhelyezni a fát, hogy az legyen a szoba középpontja. Ha a bútorok jellemzően a televízió körül helyezkednek el, fontolja meg, hogy az ünnepi időszakban a szoba középpontját a fa felé helyezi át, hogy elősegítse a beszélgetést és a családi időt. Ne felejtse el a fát egy konnektor közelébe állítani, hogy ne kelljen hosszabbítót futtatnia a szobában a fények áramellátásához.

Bolygassa meg a fát (ha mű fát választott)

A műfákkal járó egyetlen „karbantartással” kapcsolatos feladat a fa ágainak felpelyhesítése. Miután majdnem egy évig egy dobozban volt betömve a tárolóban, a műfa ágai összenyomódnak és összecsomósodnak. Ennek kijavítása érdekében húzza ki az egyes ágakat, hogy azok hasonlítsanak egy valódi fa kinézetéhez.

A műfenyők általában szakaszokban (alap, középső és felső rész) készülnek, és egyszerűbb az ágakat szakaszonként egyenként kibolygatni. Állítsa fel a fa alapját, majd a legalsó szakasz ágait alakítsa ki teljesen, mielőtt a tetejére egy másik szakaszt helyezne. Így könnyebben hozzáférhet a fa belső közepéhez közeli ágakhoz, és így egyetlen szakasz sem marad pelyhesítetlenül. Emellett mindenképpen viseljen kesztyűt, amíg a fát felpelyhezi – a keze később hálás lesz, ha nem lesznek rajta karcolások.

Rusztikus megjelenés

A természetes részletek – mint a fa, a fenyőágak és a magyal ágak – tökéletesek az ünnepi dekorációhoz. Imádjuk ezt az aranyos kis szarvascsaládot, amelyet gallyakból és fahulladékokból készítettünk. És mivel nem túlságosan szezonálisak, egész télen fennmaradhatnak!

Legyen egy téma a fejében

Ünnepi étkezést tervez? Adjon témát az asztalának! Imádjuk ezt a Mikulás-reggeli ötletet, amely piros szalvétákat, arany evőeszközöket és egy nagy fekete övcsatot tartalmaz, amelyet szalagból és csillámpapírból készítettek.

Told túl a díszeket

Természetesen az egyik kedvenc dolgunk minden karácsonykor a díszek felakasztása a fára. De nem ez az egyetlen hely, ahol használhatod őket! Halmozza őket tálakba, vázákba és más edényekbe, hogy egy ó-gyerekjátékos asztaldíszt készítsen belőlük. Ehhez a feladathoz azonban válassz törésbiztos díszeket – mert senki sem akar apró üvegszilánkokat kiszedegetni a szőnyegből.

Hozza be a külvilágot

Még ha nincs is igazi fája, akkor is élvezheti a friss fenyőágak mennyei illatát. Adjon hozzá néhány fenyőtobozt, áfonyaágat és más rusztikus elemeket, és máris szuperegyszerű (és szuperolcsó!) dekorációt kaphat. Ha allergiás vagy, állítsd elő ezt a megjelenést a helyi kézművesboltban kapható lombos elemekkel.

Hogyan kell díszíteni a karácsonyfát

Kezdje a fényekkel

Ha a fa már teljesen felállt a tökéletes helyen, ideje elkezdeni a díszítést. A fára minden más előtt a fényeknek kell felkerülniük. Mielőtt felhelyezné őket a fára, tesztelje le a fényfüzéreket, hogy megbizonyosodjon arról, hogy megfelelően működnek. Kezdje alulról, és haladjon felfelé, minden egyes szálat az ágak közé fonva, a zsinórok átfedése nélkül. Jó módszer annak ellenőrzésére, hogy az egész fát lefedted-e, ha lekapcsolod a többi lámpát a szobában, hátralépsz egy lépést, és hunyorogva nézed a teljesen kivilágított karácsonyfát. Ezáltal a csupasz részek nyilvánvaló sötét foltokként tűnnek majd fel. Állítsa be és rendezze át a fényeket, és töltse ki ezeket a sötét foltokat, amíg a fények egyenletesen el nem oszlanak az egész fán.

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.