Ahogy közeledik a nyár és emelkedik a hőmérséklet, talán hajlamos vagy arra, hogy a karanténban töltött időt jól kihasználd azzal, hogy a hátsó kertben, az erkélyen vagy akár a küszöbön napozol, ha feltétlenül muszáj. Bölcsen tenné azonban, ha előbb bekenné magát naptejjel, ami azt jelentheti, hogy előkeresi a fürdőszobaszekrény mélyén elrejtett ősi spray-s flakont. De amikor végre ráérsz a testet befújni, a naptej folyékonyan csöpög ki, és elbizonytalanodsz érzékeny bőröd közeljövőjét illetően, és még inkább elbizonytalanodsz az őszülő kutyádnál is idősebb naptej megfelelőségét illetően.

Lejár a naptej?

Szkeptikusnak kell lenned, mert a fényvédő krémek valóban lejárhatnak. Ahogy saját termékgurunk, Kyle Zimmerman elmagyarázza, az Egyesült Államokban minden fényvédő krémnek van egy lejárati ideje – általában két-három évvel a gyártásuk után -, amelyet valahol fel kell tüntetni a csomagoláson.

Egy fényvédő krém lejárati időn túli használata nem csak azért veszélyes, mert az állaga teljesen folyós lesz, ami megnehezíti az egyenletes felvitelt, hanem azért is, mert a fényvédő krémben lévő összetevők, amelyek általában a bőr védelmét szolgálják, mostanra már kiborítóan szarul teljesítenek. Ahogy Shari Marchbein bőrgyógyász az Allure-nak elmagyarázta: „Az ételekhez hasonlóan a naptej is megromolhat, és az összetevők megromolhatnak, ami vizes állagot eredményez. Emellett kevésbé lesznek hatékonyak, ami azt jelenti, hogy jelentősen megnő a leégés, a napkárosodás, a barna foltok és a bőrrák kialakulásának kockázata”. Remélhetőleg senkinek sem kell mondanom, hogy mindez rossz hír.

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.